Eläintarha metsässä

2016-06-18 14.50.43-1

Olemme aika laiskoja koluamaan lähiseudun nähtävyyksiä. Ne harvat viikonloput, kun olen vapaalla, vietämme mielellämme kotioloissa tai käymme lähinnä lähistöllä kävelyllä ja ravintolassa. Eilen kuitenkin repäisimme ja päätimme lähteä autoilemaan. Muistelin kuulleeni jonkun ystäväni kehuvan Wildpark Schwarze Bergeä, joka sijaitsee Hampurin eteläpuolella, vajaan kolmenkymmenen kilometrin päässä kotoamme. Sinne siis! Etelän suuntaan ajaminen on liikenteen suhteen aina arpapeliä, sillä Elben toiselle puolelle pääsee vain kahta reittiä: joko siltaa tai tunnelia pitkin. Molemmat ovat pahasti ruuhkautuneita aamuisin ja iltapäivisin, joskus myös viikonloppuisin. Tällä kertaa onni oli myötä ja autot jonottivat vain toiseen suuntaan, siis pohjoiseen ja meren rantaan päin.

2016-06-18 13.53.33

Olin varautunut, että perillä meitä odottaisi jokin maatilatyyppinen paikka, jossa lapset voisivat silitellä lampaita ja niin edelleen. Mutta en osannut odottaa näin upeaa paikkaa. Villieläinpuisto on rakennettu metsään, 50 hehtaarin alueelle. Jo pelkkä käyskentely metsässä on elämys. Puut ovat ainakin tuplasti suomalaisia pitempiä, mikä luo satumaisen tunnelman. Puiston toisessa päässä metsä laskeutuu laaksoon, jonka pohjalla on suuri lampi. Täällä käyskentelee vapaina iso lauma kauriita, joita voi syöttää. Eläinten ruokapusseja voi ostaa sisäänkäynnin luota.

2016-06-18 14.32.36

Osa eläimistä kulkee vapaasti ihmisten seassa, kuten sisäänkäynnin lähistöllä olevat kesyt mustat siat. Osa on aitauksessa, jonne saa mennä eläimiä silittelemään. Sääliksi kävi lampaita ja pikku karitsoja, joita yli-innokas lapsemme toisten taaperoiden tavoin jahtasi. Jotkut eläimet ovat ymmärrettävästi aitojen takana. Susille, hirville ja karhuille oli omat suuret aidatut alueet, jotka eivät olleet tavallisten eläintarhojen tapaan pieniä ja karuja, vaan oikeita, laajoja metsäalueita. Ne oli rakennettu rinteeseen niin että yleisö saattoi tarkkailla eläimiä aidan yli ylhäältä päin. Keskellä puistoa oli myös puinen näkötorni, johon en harmi kyllä ehtinyt kiivetä, sillä lapsi kuukahti totaalisesti kaiken eläinten perässä juoksentelun jälkeen. Sitä ennen olimme istuneet hetken katselemassa lintujen lentonäytöstä, joka ei kuitenkaan tehnyt kovin suurta vaikutusta. Mutta kokonaisuudessaan paikka oli niin hieno, että tulemme varmasti uudestaan piknik-varusteiden kera.

Schwarze Berge on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Sisäänpääsy on aikuisilta kympin ja yli 3-vuotiailta lapsilta 8 euroa. Alueelta löytyy ravintola, kahviloita, leikkipuisto ja leirintäalue. Me saavuimme paikalle autolla, mutta julkisillakin pääsee: Harburgin S-asemalta perille tuo bussi 340.

Advertisement

2 thoughts on “Eläintarha metsässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s