Tähän aikaan vuodesta torilta saa taas uskomattoman maukkaita tomaatteja, joten nyt on oikea aika tehdä tuoreisiin tomaatteihin pohjautuvia ruokia. Tämän pastasalaatin reseptin olen saanut ystävältäni, jonka sisar seurusteli aikanaan kreikkalaisen miehen kanssa. Eli periaatteessa autenttista on, joskin resepti on saattanut matkan varrella varioitua jonkin verran. Ainesosasten määrät heitän aina näppituntumalla, joskus enemmän tomaattia, joskus enemmän fetaa. Tätä ei ihan oikeasti kannata yrittää tehdä keskellä talvea, kun tomaatit eivät maistu yhtään miltään.
tomaatteja maun mukaan (esim. 5 isoa)
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria
reilu loraus balsamicoa
vielä reilumpi loraus oliiviöljyä
pastaa (150-200 g kahdelle ruokailijalle, tykkään itse käyttää useimmiten fusillia)
fetaa (puolikas tai kokonainen paketti maun mukaan)
rucolaa tai revittyä basilikaa
Jos viitsit, niin kalttaa tomaatit upottamalla ne kiehuvaan veteen 15-20 sekunniksi, minkä jälkeen kuori irtoaa helposti. Minä en enää jaksa tämmöistä. Halkaise tomaatit ja poista sisus, kuutioi sen jälkeen tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Heitä mukaan murskattu valkosipulinkynsi, öljy, balsamico ja mausteet. Keitä pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä. Sekoita keskenään tomaatit, rucola tms. vihreä ainesosa, jäähtynyt pasta ja feta. Nauti. Tähteitä ei yleensä jää.