Leikkipuistossa

Saksa on monella tapaa lapsiystävällinen maa. Se näkyy konkreettisesti vaikkapa leikkipuistotarjonnassa. Leikkipuistoja on pelkästään meidän kaupunginosassamme niin monta, että en ole pysynyt laskuissa. Viime kesänä kodinvaihdon kautta meille majoittunut ystäväperhe kertoi kahden viikon aikana käyneensä 15 eri leikkipuistossa Hampurissa. Yksi niistä sijaitsi olutterassin (Biergarten) yhteydessä. Lienee turha mainita, että he olivat aika otettuja.

2016-03-28 11.13.07

2016-03-23 16.24.05

Lähin leikkipuistomme sijaitsee lapsen päiväkodin vieressä, kotimatkan varrella. Siellä tuleekin aika usein pistäydyttyä tarhapäivän jälkeen. Lapsi kutsuu paikka heppapuistoksi kahden puisen hevoskiipeilytelineen vuoksi. Siellä on juuri sopivia telineitä hänen ikäiselleen tai vähän isommalle lapselle. Noin yleisesti ottaen saksalaisissa leikkipuistoissa suositaan erilaisia kiipeilytelineitä, jotka voivat olla varsin haastaviakin. Eräässä lähipuistossamme on monta metriä korkea teline kiipeilyseinineen ja tunneliliukumäkineen. Teline näyttää siltä, että en itsekään pääsisi sinne kovin helposti. Isompien lasten lisäksi telineessä näkyykin usein kiipeilemässä myös isiä. Ihan pienille lapsille valikoimaa on vähemmän, niin kuin Lempipaikkojani-blogissakin huomattiin. Tykkään kuitenkin siitä, että yksikään leikkipuisto ei ole toisensa kopio. Jokaisessa on vähän eri varusteet, toinen toistaan hienommat.

2016-03-28 11.08.38

Täällä päin Saksaa lapset puetaan järkevästi ja säänmukaisesti. Vähän niin kuin aikuisetkin. Hampurilaisten pukeutumistyyli on yleisesti ottaen enemmän sporttista kuin trendikästä, katukuvassa näkee paljon erilaisia ulkoilutakkeja toinen toistaan kalliimmilta merkeiltä. Minä olen se poikkeus, joka hilluu leikkipuistossakin mekossa ja villakangastakissa. Tänään tyttökin oli siellä hepenissä, ainoana lapsena. Lapsia ei siis pueta parhaimpiinsa ulos mennessä, niin kuin eteläisemmässä Euroopassa (tsekkaa vaikkapa Chez Helenan kokemukset Ranskasta ja Periaatteen naisen huomioita Espanjasta). Reimaan ja muihin skandinaavisiin merkkeihin puettu lapseni sulautuu mainiosti joukkoon. On kurahousuja, välikausihaalareita, goretex-kenkiä ja kypäräpipoja. Ainoa mikä puuttuu ovat hanskat. Niitä ei näe lapsilla ikinä. Siltä osin pohjoissaksalaiset tuntuvat uskovan karaisemiseen…

Reilun vuoden ikäiselle lapselle ei ollut leikkipuistossa tarjolla juuri muuta kuin nämä.

 

2 thoughts on “Leikkipuistossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s