Pashaa, ah!

2016-03-26 13.06.50

Mämmi jakaa suomalaiset kahteen leiriin. Toinen puoli himoitsee tuota ruskeaa ainetta ja toinen puoli ei siihen koskekaan. Minä kuulun niihin, joille mämmi on nou-nou. Saatan syödä sitä vähäsen, jos eteeni kannetaan mämmilautanen, mutta vapaaehtoisesti en sitä kaappiini hanki. Saati sitten tee itse, niin kuin eräs saksansuomalainen ystäväni, joka myös joulun alla suolaa kinkun itse. Mämmin sijaan pääsiäiseeni kuuluu ehdottomasti pasha. Sitä olen tehnyt ainakin viimeiset 15 vuotta, joten eiköhän voi jo puhua traditiosta. Pasha on äärimmäisen helppotekoista, se pitää vaan muistaa pyöräyttää ainakin vuorokausi ennen tarjoilua, että nesteet ehtivät valua pois. Reseptejä löytyy monenlaista, mutta itselleni tärkein periaate on, että voissa ei säästellä. Pasha ei ole laihdutusherkku ja jos voin jättää pois, tulee siitä vain tavallinen maustettu rahka. Tässä teille luottoreseptini, olkaa hyvä!

250 g maitorahkaa
100 g sulatettua voita
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
(persikoita palasina, pähkinärouhetta, kuivattuja hedelmiä tai mitä mieli tekeekään)

Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita rahkan joukkoon vaniljasokeri, sitruunankuori, sulatettu voi ja kermavaahto. Lisää halutessasi pähkinöitä, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä. Itse tykkään samettisesta koostumuksesta, jossa ei ole kovia sattumia, joten sekoitan joukkoon lähinnä säilykepersikkaa.

Vuoraa siivilä suodatinpusseilla ja kaada seos siihen. Peitä lautasella ja nosta siivilä syvän lautasen päälle, johon nesteet voivat valua. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden.

2016-03-26 13.35.05

Ehkä jo ensi vuonna raaskin hankkia itselleni pashamuotin. En tykkää täyttää kaappia tavaroilla, joilla on vähän käyttöä, mutta onhan minulla rasiallinen piparimuottejakin eikä niitäkään käytetä kuin kerran vuodessa…

2016-03-26 13.05.52

Advertisement

2 thoughts on “Pashaa, ah!

  1. Yksinkertaista ja varmasti maukasta! Itselläni ei pääsiäisperinteitä ollut Suomessakaan ja nyt Luxemburgissakin se rajoittuu lähinnä satunnaisiin suklaamuniin. Pashan teko Luxemburgissa olisi helppoa, rahkaa on saatavana monenlaista. Käytätkö itse täysrasvaista?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s