Matka, joka melkein tuli tehtyä

Matkojen suunnitteleminen on hauskaa touhua. Kun matkakohde on lyöty lukkoon, vietän tuntikausia mieleisintä majapaikkaa etsien, matkareittejä suunnitellen ja alueeseen tutustuen. Hyvin suunniteltu matka on puoliksi tehty. Euroopan autoturneellemmekin varasin kaikki majoitukset etukäteen. Tuntui liian stressaavalta, että pitkän ajopäivän jälkeen uuteen paikkaan saavuttua pitäisi vielä lähteä etsimään vapaata majapaikkaa ja jännittää löytyykö sellaista ylipäänsä, saati sitten kohtuulliseen hintaan. Inhoan myös kulkea vatsa kurnien ympäriinsä ruokapaikkaa etsien. Silloin tulee taatusti päädyttyä johonkin, jonka ruoka on ala-arvoista ja ylihintaista.

IMG_0375

Saksaan muuttaessa intoilin Keski-Euroopan lyhyistä etäisyyksistä. Totuus kuitenkin on, että Pohjois-Saksasta pitää aina ajaa vähintään puoli päivää päästäkseen toiseen maahan. Ainoastaan Tanskan rajalle on vain puolentoista tunnin ajomatka. Onneksi lentotarjonta on hulppeaa. Joka puolelle Eurooppaa pääsee nopeasti – ja kaikkialle moninkertaisesti halvemmalle kuin Suomeen. Valitettavasti. Katselen nimittäin juuri kesälomalentoja ja harmittaa, että Helsinkiin päästäkseen joutuu pulittamaan kolminkertaisen hinnan vaikkapa Nizzaan nähden. Sukulaiseni eivät kuitenkaan ole Nizzassa, joten minkä teet.

P1010329

Lyhyissä etäisyyksissä ja halvoissa lennoissa on kuitenkin sama efekti kuin kaupungissa asumisen valinnanvapauden illuusiossa. Ei sitä kuitenkaan tule hyödynnettyä. Jo monta vuotta olen puhunut, että seuraava matkakohde on sitten Barcelona. Eipä ole tullut vieläkään mentyä (vaikka viime vuoden puolella olin jo niin pitkällä, että googlettelin majoitusta). Sama juttu Amsterdamin ja Kööpenhaminan kanssa. Molempiin olisi vain muutaman tunnin juna- tai ajomatka, mutta kun ei saa aikaiseksi mentyä, niin ei. Tekisi kyllä mieli. Takavuosina suunnittelimme kovasti matkaa Armeniaan. Sekin jäi toteuttamatta, eikä se tunnu nyt sopivimmalta mahdolliselta kohteelta pienen lapsen kanssa.

P1010347

Sen sijaan, että listaisin maat, joissa olen käynyt, pitäisi listata maat, joissa olen melkein käynyt. Siis ne, jonne on ollut tarkoitus matkustaa, mutta matka on kuitenkin tyssännyt johonkin. Listasta tulisi pitkä. Aiemmin oli rahapula, nykyisin aikapula ja lomat pitää kuitenkin venyttää kahden eri maan mummilankin kesken. Joskus tulee kosminen ylittämätön este. Kirpaisee ajatella sivun suun mennyttä New Orleansin -reissua. Olin menossa sinne työmatkalle joitakin vuosia sitten, kun sairastuin muutamaa päivää ennen lähtöä sikainfluenssaan. Harmistus matkan peruuntumisesta oli voimakkaampi kuin pelko paljon pelotellusta taudista (sairauden pahimmassa vaiheessa tosin en välittänyt enää yhtään mistään). Paranin, mutta vieläkään en ole päässyt Louisianaan. Moneen muuhun kivaan paikkaan kyllä sen sijasta. Onneksi ihanat matkakohteet eivät lopu kesken. Ensi kesäksi on jo varattu majoitus toskanalaisella viinitilalla. Keeesääää, tule jo!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s